Aktualno

Video: obžagovanje in podiranje visokih dreves
Podiranje visokega drevesa

Vgrajujemo strešna okna in kolektorje VELUX
velux_diploma_small.gif

Stik
an image
Višinska dela Orti,
Ortar in Jerman d.o.o.
Hodoščkova 4
SI 1000
Ljubljana

Email: orti@visinska-dela.com

041 362 345
 

4 razlogi, zakaj za delo na višini izbrati specializirano podjetje

piše Blaž Ortar

Za določena dela imamo na razpolago več načinov, kako jih opraviti. Prav tako je z deli na višini. Lahko jih opravimo s pomočjo zidarskih odrov, s pomočjo težke mehanizacije, dvižne košare... ali pa s pomočjo delavcev na višini. Prav tako lahko delo na višini opravljamo slabo in neprofesionalno, ter s tem ogrožamo sebe in druge, lahko pa nam priskočijo na pomoč usposobljeni delavci na višini. Pa poglejmo par razlogov, zakaj se odločiti za delavce vajene dela na višini:

1. Ker je delo na višini zelo nevarno in zahtevno

Za delo na višini se šteje vsako delo nad višino iztegnjenih rok, brez trdne stojne podlage. Vsako delo nad to višino je zelo nevarno in zahtevno, zato so za tovrstna dela potrebni izurjeni delavci, ki so kos še tako težki nalogi na kateri koli višini. V kolikor se takega dela lotijo ljudje, ki temu niso kos oz brez prave opreme, kmalu lahko pride do nesreče, tudi najhujše!

2. Ker je strokovno opravljeno delo pogoj za kvaliteto

Če nekdo kvalitetno opravlja svoje delo na tleh, to še ne pomeni, da ga bo tako opravljal tudi visoko nad tlemi. Ljudje imamo veliko strahov. Eden izmed njih je tudi višina. Normalni človek se boji višine. Če se z njo ne srečuje vsak dan, ga bo visoko nad tlemi strah. Le kako bo potem lahko svoje delo, pa če prav je na tleh pravi mojster, opravljal doro, şaj večino svoje koncentarcije posveča strahu in ne delu, ki ga opravlja. Zato morajo taka dela opravljati ljudje, ki so vajeni višine, hkrati pa to delo tudi obvladajo.

3. Ker se na določena mesta ne da priti drugače kot po vrvi

Včasih je mesto, kjer mora biti opravljen določen poseg (gradnja,obnova,...), lakho tudi na takem terenu ali tako visoko, da delo s stroji tam ni mogoče. Takrat je nujno potrebno, da to delo opravi za to usposobljena ekipa višinskih delavcev, ki s pomočjo vrvi in vrvnih tehnik opravi delo hitro in kvalitetno tudi na takih mesti.

4. Ker je lahko z njimi opravljeno delo cenejše

Nemalokrat se zgodi, da na hiš, bloku ali pa na vrtu kaj obnavljamo ali gradimo,obžagujemo ali podiramo, pa se nam zdi, da je to izvedljivo samo s pomočjo zidarskih odrov, dvižnih košar, žerjavov... Pa temu ni tako! Delavci na višini uporabljajo razne pripomočke in vrvne tehnike, s pomočjo katerih se da delo enako kvalitetno opraviti brez pomoči težke mehanizacije ali odrov. Posledica tega pa je hitreje in ceneje opravlejno delo. Na primer: radi bi obnovili fasado bloka. Za to bi potrebovali velike količine zidarskih odrov. Delovni odri pa vzamejo veliko časa za njihovo postavitev. Če se tovrstno delo opravi s pomočjo vrvne tehnike, privarčujemo tako na času kot na denarju!

V končni fazi pa je odločitev še vedno vaša. Vprašajte se samo, ali hočete, da so dela opravljena strokovno in na varen način ter posledično ceneje in hitreje, ali pa boste raje izbrali kakšno drugo možnost, ki pa ni nujno, da vam bom na koncu prinesla zadovoljstvo in miren spanec!

Blaž Ortar
Blaž Ortar je alpinist. S plezanjem se ukvarja deset let, v gore pa zahaja že praktično vse svoje življenje. Preplezal je že mnogo slovenskih in evropskih sten, dvakrat pa je bil tudi v Himalaji. Po stroki gradbenik. Z višinskimi deli se je začel ukvarjati v svojih študijskih letih. Ker ga je tako gradbeništvo kot delo na višini zelo veselilo, je oboje združil in ustanovil svoje podjetje Višinska dela ORTI, Ortar in Jerman d.o.o.Torej, če potrebujete izkušene ljudi s področja višinskih del kliknite na http://www.visinska-dela.com. Rade volje vam bodo pomagali in svetovali!